Sunday, March 2, 2014

Reunion K18 Kelantan

Bismillahir Rahmanir Rahim


Alhamdulillah
Subhanallah
Allahuakbar!

Astaghfirullah
Astaghfirullah
Astaghfirullah


Alhamdulillah, masih diizinkanNya untuk memanfaatkan blog batch ini. Hampir setahun ditinggal tak berusik. Masing2 sibuk. Tak sempat nak jenguk blog ni. Idea untuk berkongsi pun kurang.

Untuk entry kali ini, sekadar ingni berkongsi cerita bahagia K18. Apa tu? Jeng, jeng, jeng.. ^^

Pada 21 Februari yang lalu, Allah memberi peluang untuk warga K18 yang berjihad studi di Kelantan untuk bertemu seketika bagi melepaskan rindu. Sekejap cuma. Sekitar 6 jam gitu.

Planning untuk berjumpa telah dibuat sejak dari semester 1 lagi. Tapi disebabkan masing2 sibuk, ada hal itu dan ini, maka planning itu tertangguh hinggalah ke semester 2. Bila budak UM & UiTM free, budak KTD pula sibuk. Bila budak KTD free, budak UiTM ada program pula. Kadang2 tu, ada yang cuti pula. Macam-macam sungguh halangannya. Apap2pun, alhamdulillah, Allah izinkan jua.

Pada awalnya, hanya 6 atau 5 orang budak KTD yang confirm datang. Budak KPTM pula ada meeting. Agak kecewa juga tak dapat kumpul dan jumpa semua. Tapi, redhalah, Allah dah janji yang terbaik. :D

Namun, dengan izin Allah, kesemua dapat hadir kecuali 3 orang. Total yang belajar di Kelantan 14 orang, so, yang datang 11 orang semua. Alhamdulillah. Meriah sangat.Kami berjanji untuk berjumpa di pusat bandar KB. Paling senang dan mudah. Selepas semua tiba & sampai, kami solat Zohor dulu di masjid bersebelahan dengan PSK. "PSK tu apa?" Kena tanya oghe Kelate ;) Selepas itu, kami lunch bersama-sama di ML Chicken Rice. Alhamdulillah, sedap. Sambil tunggu makanan yiba, sempat bersnap 2-3 gambar. Lepas snap gambar, terus update di Whatssup. Laju betul! Apalagi, warga K18 di tempat lain mula la menzahirkan rasa cemburu. :D Kalau saya pun jeles. Itula tandanya rindu!
Selesai makan, kami berhanti di center of KB untuk bergambar. Berlatar belakangkan Parkson yang besar gitu. (Sempat lagi?) Sempat saja. Lepas tu, kami bersiar-siar dalam Parkson. Ushar-ushar baju la. usharr2 makanan la. Dan ada juga yang sempat shopping. Perempuan kan. Tak lari dari shopping. 

Part yang paling mengharukan, beberapa individu telah buat surprise birthday khas buat Februari Girls. So touching. T.T Siap dengan hadiah lagi. Thanks very much semua! Love & like them so much. Kesemua hadiah dibeli semasa bershopping sakan. On the spot katakan.. 


Perjumpaan kami hari itu diakhiri dengan budak Februari Girls menghantar budak2 KTD ke bas untuk pulang ke asrama. Sebelum bas bergerak, sempat lagi snap gambar dari luar & dalam bas. Aduh, macam2 ragam sungguh! Itula warga K18 yang menceriakan hari :)Maybe setakat ni dulu coretan ini. Maaf andai ayat kurang menarik. Kehilangan kata-kata. Hahhaa.. Lama tak bermadah kata. Yang penting, ukhuwah ini terus diredhaiNya.

InsyaAllah, 15 Mac ini ada Wacana PLM di KTD. Semua warga K18 dijemput hadir!
Dan, REUNION K18 akan usaha diadakan pada Mei nanti. Sama-sama kita doakan.

Rindu nak berkumpul balik semua K18. Rindu & sayang semua ^^

Lots of <3
Februari Girl.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...